Miten tähän päädyttiin: Rafe, Sami, EJ ja Nicole

Rafe, Sami, EJ ja Nicole

Lucas löysi eräänä päivänä Samin tajuttomana DiMeroiden kartanon lattialta. Hän vei Samin lääkäriin, jossa tämä sai tietää olevansa raskaana. Sami ja Lucas tiesivät kumpikin, että EJ on vauvan isä. Sami ei ollut varma, halusiko hän kertoa raskaudesta EJ:lle, joka oli jatkanut elämäänsä Nicolen kanssa. Sami pelkäsi myös Stefanon vaikutusta lapseen.

Myös Nicole sai tietää odottavansa EJ:n lasta. Hän pelkäsi EJ:n reaktiota, mutta ilahtui, kun EJ pyysi häntä muuttamaan yhteen. He alkoivat suunnitella yhteistä tulevaisuuttaan.

Raskaana olevat Sami ja Nicole törmäävät toisiinsa (2008)

Sami kertoo Lucasille Nicolen raskaudesta (2008)

Onnea ei kestänyt kauan. Nicole sai keskenmenon marraskuussa 2008. Lääkäri sanoi, ettei Nicole luultavasti koskaan voisi saada lapsia. Brady Black oli paikalla Nicolen tukena. Sami päätti vihdoin kertoa omasta raskaudestaan EJ:lle ja meni tapaamaan tätä. Mutta kun hän saapui kartanolle, hän todisti pormestarin murhan. Sami yritettiin tappaa muutama tunti sen jälkeen. Roman päätti lähettää Samin asumaan turvataloon.

Nicole menettää vauvansa (2008)

Samia suretti jättää lapsensa, mutta hän oli iloinen, ettei joutuisi kertomaan raskaudestaan EJ:lle. Samin päävartijaksi määrättiin FBI-agentti, Rafe Hernandez. Sami ja Rafe ottivat useasti yhteen asuessaan saman katon alla, mutta heistä tuli lopulta ystävät.

Sillä välin Nicole päätti olla kertomatta EJ:lle keskenmenostaan ja osti tekomahan. Hän kiristi lääkärinsä hankkimaan hänelle vauvan, jonka hän voisi väittää synnyttäneensä. Nicole löysi teinitytön nimeltä Mia ja suostutteli tämän antamaan vauvansa hänelle. Mutta kun Nicole sai tietää Saminkin olevan raskaana, hän päätti vaihtaa oman adoptiovauvansa Samin vauvan kanssa.

Sami synnytti tyttären tammikuussa 2009 samaan aikaan Mian kanssa. Nicole ilmestyi salaa paikalle heti synnytyksen jälkeen ja käski lääkärin vaihtaa vauvat.

Nicole vaihtaa adoptiovauvansa Samin vauvan kanssa (2009)

Sami nimesi tyttärensä Graceksi. Hän jätti Gracen hoidettavaksi luostariin palatessaan Salemiin. Hän ilmoitti pian sen jälkeen perheelleen aikovansa adoptoida lapsen. Pari viikkoa myöhemmin Sami toi Gracen kotiin ja kertoi kaikille tämän olevan hänen adoptoitu tyttärensä. Vauva ei ollut ainoa uusi asia Samin elämämässä. Hän alkoi seurustella Rafen kanssa. Sami antoi Rafen adoptoida Gracen. Ennen kun adoptio virallistettiin, Grace kuoli bakteerimeningokkiin. Gracen kuoleman jälkeen Sami päätti kertoa EJ:lle, että Grace oli heidän tyttärensä.

Grace kuolee (2009)

Nicole kutsui EJ:n klinikalle tapaamaan heidän uutta tytärtään, Sydneyä. Nicole ja EJ menivät naimisiin huhtikuussa 2009. Nicole sopeutui hyvin uuteen elämäänsä ja auttoi jopa EJ:tä tämän juonissa. Nicolen juonet alkoivat rakoilla, kun Rafe alkoi ihmetellä, miksi Gracen kuolema kosketti Nicolea niin paljon. Rafe teki DNA-testin Sydneylle. Testi paljasti Sydneyn olevan Samin biologinen tytär.

Sami ja Nicole ottavat yhteen Sydneystä (2009)

Nicole kertoo EJ:lle totuuden Sydneystä (2009)

Nicole joutui luovuttamaan Sydneyn Samille ja EJ:lle. Kun hän palasi DiMeroiden kartanolle myöhemmin, hän kuuli Samin ja EJ:n riitelevän ja kidnappasi Sydneyn. Nicole vei Sydneyn Ohioon äitinsä luokse, mutta päätti lopulta palauttaa tämän vanhemmilleen. Ennen kun Nicole ehti ilmoittautua poliisille, hänet kolkattiin ja Sydney vietiin. Nicole tuomittiin vankilaan 20 vuodeksi ja EJ haki avioeroa hänestä.

EJ oli yhteistyössä Annan kanssa löytänyt Nicolen ja kaapannut Sydneyn itselleen. EJ antoi kaikkien uskoa Sydneyn kuolleen, koska oli yhä vihainen Samin valheista. Hän alkoi myöhemmin sääliä Samia ja palautti Sydneyn Salemiin. EJ tajusi myös rakastuneensa Samiin uudelleen. Rafe ja Sami olivat tässä vaiheessa erossa. EJ kosi Samia ja tämä suostui.

EJ paljastuu Sydneyn kidnappaajaksi (2010)

Nicole alkoi vankilassa muistaa, miten Sydney vietiin häneltä. Hän tajusi lopulta Annan olevan kidnappaaja. Nicole kiristi Annan vapauttamaan hänet vankilasta. Anna pakotti entisen kuvernöörinä toimivan poikaystävänsä antamaan Nicolelle armahduksen.

Vapautuksensa jälkeen Nicole iski silmänsä Bradyyn. Hän juoni erottaakseen Bradyn ja tämän tyttöystävän, Ariannan. Nicole lavasti Ariannan syylliseksi Salemin miestin pahoinpitelyihin. Kun Brady ja Arianna sen seurauksena erosivat, Nicolen ja Bradyn välit alkoivat lämmetä. Kun Ariannan asianajajana toimiva EJ alkoi epäillä Nicolen olevan lavastuksena takana, Nicole alkoi tutkia EJ:n asioita. Nicole tajusi pian EJ:n olleen aivot Sydneyn kidnappauksen takana ja kiristi siten EJ:n hiljaiseksi.

Myös Rafe uskoi EJ:n olleen kidnappauksen takana ja teki kaikkensa todistaakseen sen. Hän vietteli Nicolen ja varasti tältä nauhan, jolla EJ tunnusti olevansa kidnappaaja. Rafe ryntäsi DiMeroiden kartanolle keskeyttämään EJ:n ja Samin häät ja soitti nauhan. Sami jätti EJ:n ja palasi yhteen Rafen kanssa. EJ tiesi Rafen saaneen todisteet Nicolelta ja uhkasi tappaa tämän.

Myöhemmin samana iltana Kate kuuli humalaisen EJ:n sanovan, että tämä aikoo viedä lapsensa pois Salemista. Kate soitti Samille ja kertoi kuulemastaan tälle. Sami hiipi ulos keskellä yötä ja löysi EJ:n sammuneena sängystään. EJ:llä oli kädessään ase. Sami otti aseen ja ampui EJ:tä päähän. Sen jälkeen hän palasi takaisin Rafen luokse.

Sami ampuu EJ:tä (2010)

Seuraavana aamuna Rafe kosi Samia ja tämä suostui. Myöhemmin samana päivänä Sami sai tietää EJ:n olevan sairaalassa. EJ selvisi hengissä. Poliisit alkoivat tutkia ampumista. Rafe vakuutti olleensa Samin kanssa koko yön. Will oli kuitenkin nähnyt Samin juoksevan ulos kartanosta edellisenä yönä.

Sami kertoi totuuden Rafelle ja Wilille. Yhdessä he päättivät salata asian muilta, mutta Rafen sisko, Arianna, kuuli Willin ja Samin juttelevan ampumisesta. Arianna uhkasi kertoa totuuden EJ:lle ja onnistui nauhoittamaan Samin tunnustuksen. Ennen kun Arianna ehti EJ:n luokse, hänen päälleen ajettiin. Arianna kuoli vammoihinsa.

Ariannan tavarat jäivät Bradylle, jonka luoksi Nicole muutti. Nicolen löysi nauhan, jolla Samin tunnustus oli. Hän kiristi sillä Samin antamaan hänen tavata Sydneyä. Sami ja Rafe yrittivät tuhota nauhan. Kun Nicole sai tietää siitä, hän vei nauhan EJ:lle ja ehdotti samaa sopimusta kuin Samin kanssa. EJ halusi enemmän. Kostaakseen Samille, EJ pyysi Nicolea muuttamaan luokseen ja toimimaan lastensa äitipuolena. Nicole suostui vastahakoisesti.

Sami tiesi, että nauha oli EJ:llä. Hän ja Rafe menivät naimisiin marraskuussa 2010, jotta Rafe ei joutuisi todistamaan Samia vastaan. EJ käytti nauhaa saadakseen Johnnyn ja Sydneyn yksinhuoltajuuden.

Pari viikkoa myöhemmin Gabi ja Will huomasivat Johnnyn kuvissa jotain outoa. Sami ja EJ tekivät aselevon Johnnyn takia ja veivät hänet lääkäriin. Siellä selvisi, että Johnnylla oli silmäsyöpä. Johnnyn oikea silmä jouduttiin korvaamaan lasisilmällä. EJ lupasi Jumalalle, että jos Johnny selviäisi, hän hän antaisi Samin viettää aikaa lasten kanssa. Johnny parani ja EJ jakoi huoltajuutensa Samin kanssa.

EJ hautoi kuitenkin edelleen kostoa Rafelle ja halusi tämän pois lastensa elämästä. Stefano ja EJ palkkasivat miehen esiintymään Rafena. Miehen naama leikattiin näyttämään Rafelta ja hänelle kerrottiin kaikki tarvittava Samista. Kun Rafe joutui sairaalaan auto-onnettomuuden jälkeen, Stefano vaihtoi kaksoisolennon Rafen tilalle.

ValeRafe meni kotiinsa ja alkoi tuhota Rafen ja Samin avioliittoa. Hän antoi Samin uskoa, että Rafe oli pettänyt häntä. ValeRafe myös tappoi Nicolen äidin, Fayn. Oikea Rafe oli tällä välin saanut lääkettä, jonka takia hän oli menettänyt muistinsa. Sami, valeRafe ja Rafe päätyivät lopulta samaan paikkaan.

Sami järkyttyi nähdessään kaksi Rafea. Hän tajusi pian, kumpi miehistä oli oikea Rafe ja Rafe kolkkasi kaksoisolentonsa. Sami auttoi Rafea saamaan muistinsa takaisin. Yhdessä he päättivät kostaa DiMeroille. He saivat valeRafen lupaamaan, että tämä todistaa EJ:tä ja Stefanoa vastaan vastineeksi pääsystä todistajansuojeluohjelmaan.

ValeRafe ehdittiin kuitenkin hakata kuoliaaksi vankilassa ennen todistamista. EJ sanoi kuitenkin Samille ja Rafelle olevansa muuttunut mies ja antoi Johnnyn ja Sydneyn yksinhuoltajuuden Samille.

EJ kosi Nicolea tämä vastasi myöntävästi. Nicole alkoi rakastua EJ:hin uudelleen. Pari viikkoa ennen heidän häitään, Nicolen sisko, Taylor, ilmestyi Salemiin. Taylor ja EJ törmäsivät toisiinsa ja rakastuivat ensi silmäyksellä tietämättä toistensa henkilöllisyyttä. Vasta EJ:n ja Nicolen häissä, Taylor tajusi, että oli rakastunut siskonsa mieheen.

Nicole näki Taylorin ja EJ:n suutelevan eräänä päivänä ja päätti kostaa näille. Pari päivää myöhemmin EJ:n ja Stefanon osallisuus Fayn kuolemaan paljastui. Taylor jätti EJ:n ja lähti kaupungista. EJ yritti korjailla välejään Nicolen kanssa ja pyysi tätä kampanjapäällikökseen ryhtyessään pormestariehdokkaaksi. Nicole tajusi pian, että hänellä oli yhä tunteita EJ:tä kohtaan.

Sami ja Rafe viettivät onnelista perhe-elämää. Sami sai töitä Madisonin Jamesin kosmetiikkayrityksestä. Marlena, John, Austin ja Carrie palasivat Salemiin. Kun Johnia syytettiin kavalluksesta, Sami kääntyi tätä vastaan. Muut, myös Rafe, olivat Johnin puolella.

Sami suostui vastahakoisesti viemään lapset tapaamaan Johnia ennen tämän oikeudenkäyntiä. Perhe kokoontui pubiin, mutta Johnille kostoa hautova mies alkoi ammuskella heitä kohti. Kukaan ei loukkaantunut, mutta Johnny katosi.

Sami oli murtunut. Hän haki lohtua EJ:ltä. Sami ja EJ kuulivat uutisista, että Johnny oli löydetty kuolleena. He eivät tienneet, että kyseessä oli virhe. Oikeasti Johnny oli piileskellyt koko ajan pelokkaana pubin pöydän alla. Sami ja EJ yrittivät lieventää tuskaansa makaamalla yhdessä.

EJ ja Sami makaavat yhdessä (2011)

Rafe ja Will löysivät Johnnyn. Will meni kertomaan ilouutisen Samille, mutta näkikin tämän sängyssä EJ:n kanssa. Hän alkoi kantaa kaunaa äidilleen eikä kertonut tälle nähneensä häntä ja EJ:tä yhdessä. Will loukkasi Samia useaan otteeseen, mutta tämä luuli kaiken johtuvan Willin erosta Gabin kanssa.

Sami käänsi katseensa työhön ja otti vastaan työpaikan Katen kilpailevasta kosmetiikkayrityksestä. Todellisuudessa Sami ja Madison yrittivät tuhota Katen yrityksen. Mutta Madison muutti mielensä ja keskeytti suunnitelman. Sami suuttui ja jäi pysyvästi töihin Katelle.

Samin kiireet ja syyllisyydentunto aiheuttivat ongelmia Samin ja Rafen välille. Rafe huomasikin pian alkavansa tuntea vetoa Samin siskoon, Carrieen. Sami näki heidän suutelevan ja heitti Rafen ulos heidän asunnostaan. Will katkeroitui entistä enemmän ja paljasti äidilleen tietävänsä tämän maanneen EJ:n kanssa.