Miten tähän päädyttiin: John ja Marlena

John ja Marlena

John päätti keskittyä Marlenaan ja muuttaa pois DiMeroiden kartanosta. Marlena ei silti suostunut keskeyttämään avioeroprosessia. Edes Johnin pojan, Bradyn, paluu ei tuonut mitään muistoja Johnin mieleen. Marlena ja Brady saivat kuitenkin lopulta suostuteltua Johnin menemään terapiaan. John alkoi käydä tri Charlotte Taylorin luona. Charlotte oli Marlenan entisen opettajan tytär.

Kun terapia ei tuntunut auttavan, Charlotte ehdotti hypnoosia. John suostui kokeilemaan sitä. Hän alkoi saada muistojaan takaisin jo ensimmäisen hypnoosin aikana, mutta Charlotte väitti Johnille, ettei tämä muistanut eikä hypnoosista tulisi jatkossa olemaan mitään hyötyä. Marlenan epäilykset Charlottea vastaan kasvoivat, kun tämä luovutti muutaman terapiaistunnon jälkeen. Charlotte ehdotti Johnille muuttoa pois Salemista ja uuden elämän aloittamista. John ilmoitti, ettei suostu menemään minnekään ilman Marlenaa.

Brady murtautui Charlotten toimistoon ja lähetti kopion Johnin istunnosta Marlenalle. John järkyttyi ymmärtäessään muistaneensa jotain ja tajusi Charlotten yrittävän kostaa Marlenalle. Charlotte oli sillä välin ehtinyt Marlenan luokse. John ryntäsi pelastamaan Marlenan, mutta Charlotte onnistui piikittämään häntä ruiskulla, joka oli täytetty tappavalla määrällä lihasrentouttavia.

John kaatui maahan. Marlena aloitti välittömästi elvytyksen Bon ja Hopen pidättäessä Charlotten. Sairaalassa selvisi, että John oli saanut halvauksen. Marlena oli hänen tukenaan ja kertoi heidän menneisyydestä. Kun John heräsi, hän kertoi muistavansa kaiken.

Onnea ei kestänyt kauan, kun selvisi, että John oli halvaantunut vyötäröstä alaspäin. Hänet siirrettiin hoidettavaksi Sveitsiin. John ja Marlena menivät uudelleen naimisiin sairaalassa ennen lähtöään Salemista tammikuussa 2009.

John ja Marlena palasivat Salemiin syyskuussa 2011 juhlistamaan Hortonien aukion avajaisia. Johnin terapia oli auttanut ja hän pystyi jälleen kävelemään. Juhlat päättyivät lyhyeen, kun John tultiin pidättämään Basic Blackin rahojen kavalluksesta. John tunnusti syyllisyytensä suojellakseen perhettään. Salemin pormestariksi pyrkivä EJ nosti kansalaissyytteen Johnia vastaan. Pian alkoi kuitenkin ilmaantua todisteita, joiden mukaan John oli syytön. Todellisuudessa DiMerat olivat juonen takana. Bo ja Hope kiristävät Stefanon luopumaan syytteistä Johnia vastaan, joten John vapautettiin.

Bo:n ja Hopen löydettyä avioliittotodistuksen, jonka mukaan John ja Hope ovat yhä virallisesti naimisissa, kummankin parin elämä on jälleen sekaisin. Nyt Johnin ja Hopen on matkustettava Alamainiaan saadakseen avioeron.