Ken Cordayn haastattelu

Siitä on yli kuukausi, kun sarja voitti Emmyn. Joko hohto on kadonnut?

Se on hauska juttu. Sarja – ja minä, en halua olla pahan onnen tuoja – on terveempi kaikilla tavoilla kuin se on ollut vähintään pariin vuoteen. Kanava on innoissaan. Ei vain siitä, että voitimme Emmyn vaan myös siitä, että katsojaluvut on nousseet kaikissa kolmessa isossa kategoriassa verrattuna viime vuoteen. NBC:n päällikkö soitti ja onnitteli minua, ei vain Emmystä vaan siitä, miten sarja on parantunut ja keksinyt itsensä uudelleen. Uskon, että sarjalla menee nyt hyvin. Sarja on menossa oikeaan suuntaan. Aina voi ajatella “Voisimme tehdä enemmän tätä” tai “Voisimme tehdä vähemmän tätä”, mutta en aio kitistä siitä tänään.

Onko kuvauspaikalla tapahtunut muutoksia voiton jälkeen?

Minusta tuntuu mahtavalta, että moraali on korkeammalla kuin aiemmin. Kaikki haluavat toimia yhdessä ja tehdä sarjasta parhaan saippuan kaikkien silmissä. Aiemmin meitä vain potkittiin, potkittiin ja potkittiin joko katsojalukujen tai palkintojen puutteen takia. Siihen alkaa itsekin uskoa.  Sitä alkaa ajatella “No, emme me ikinä tule…” ja nyt uskomme, että pystymme mihin tahansa. Se näkyy ihmisten työpanoksissa. Ruudussa se alkaa näkyä lokakuussa. Kuvaamme nyt niitä jaksoja. Tulemme näkemään enemmän hahmoja kuten Sami/EJ ja Nicole. Nicole on todella arvoituksellinen hahmo. Hän tulee saamaan isomman ja vahvemman juonikuvion. Danielia ja Ericiä tullaan käyttämään. Brady tullaan näkemään uudessa valossa. Lisäksi tulemme näkemään paljon Rafea ja Jordania sekä nuorempaa näyttelijäkaartia. Käytimme paljon ruutuaikaa Kristenin juonikuvioon. Nyt se on päättynyt ja voimme keskittyä muihin juonikuvioihin.

Drake Hogestyn (John) ei ole enää lopputeksteissä. Mikä on hänen tilanteensa?

Hahmo ei ole sarjassa tällä hetkellä. Hän ei ole kuvaamassa jaksoja. Mitä tulevaisuus pitää sisällään? En tiedä. Hän saattaa palata jossain vaiheessa, mutta tällä hetkellä se ei ole suunnitelmissa.

Onko hänellä yhä sopimus sarjan kanssa?

Ei. Ei sopimusta.

Kuuluuko hän mielestäsi yhä näyttelijäkaartiin?

Kuuluu. Hän on yksi Salemin ikonisista hahmoista. Hän voi tulla ja mennä, koska hän on supervakooja, joka tietää ja osaa kaiken. On mahdollista, että hänet nähdään taas ruudussa vuodenvaihteessa tai sen jälkeen, mutta en halua tehdä valheellisia lupauksia. Aina on toivoa. Minä henkilökohtaisesti, sarjan omistajana, haluaisin nähdä hänet uudelleen pian.

Vihjaatko, ettei tämä ole sinun päätöksesi?

En. Sanon, että nyt ei ole oikea hetki. Se ei sovi tämänhetkisiin juonikuvioihimme.

Entä Deidre Hall (Marlena)?

Marlena on yhä mukana poikansa ja tyttärensä elämässä. Näemme Marlenaa yhdessä Samin ja Ericin kanssa.

Mitä suunnitelmia Hopen varalle on?

Hän saattaa kohdata yllätyksiä. En näe Bon paluuta mahdollisena tällä hetkellä.

Onko Hopen jatkoa suunniteltu yksimielisesti? Saako hän jotain tekemistä?

Kyllä ja kyllä. Meidän pitää nähdä enemmän vahvoja naisia vahvoissa juonikuvioissa. Sami, Hope ja Jennifer ovat kolmikko. He ovat Salemin vahvoja naisia ja heitä pitää nähdä ruudussa jatkuvasti.

Haluatko kommentoida viimeaikaista keskusteluasi Peter Reckellin (B0) kanssa liittyen tämän paluuseen?

Kyllä me keskustelimme, mutta emme päässeet yhteisymmärrykseen. Eikä se liittynyt rahaan. Se liittyi elämäntyyliin ja siihen, mitä hän halusi ja mitä me halusimme. Ne toiveet eivät kohdanneet.

Chandler Massey (Will) ja Camilla Banus (Gabi) ovat ilmoittaneet lähtevänsä sarjasta sopimusten päättyessä. Casey Deidrick (Chad) 0n jo lähtenyt. Miten lähdöt hoidetaan? Tuleeko tilalle uusia nuoria hahmoja?

Palkkasimme Jen Lilleyn (Theresa) ja Casey Mossin (JJ). Heille on luvassa juonikuvio. Tällä hetkellä muita uusia hahmoja ei ole tulossa. Camilla ja Chandler ovat töissä vuoden loppuun ja heidät nähdään viimeisen kerran ruudussa seuraavan vuoden huhtikuussa. Tätä on vähän aikaista miettiä. He voivat sanoa lähtevänsä sarjasta, mutta he lähtevät vasta 10 kuukauden kuluttua.  Heille on paljon tekemistä sillä välillä. Camillalle on tulossa iso juonikuvio kahden odottomattoman hahmon kanssa.  Myös Nickille ja Willille ja Sonnylle on tulossa jotain isoa, ei vauvaan liittyvää. Tärkeintä on pitää asiat tuoreina eikä tuoda lisää porukkaa isolla kädellä. Vaikka 3 ihmistä lähtee, meidän ei ole pakko tuoda 3 uutta ihmistä. Meillä Chrishell Stause (Jordan), joka odottaa pääsyä mukaan kuvioihin, mutta meillä ei ole ollut tarpeeksi aikaa. Nyt hän saa tilaisuutensa. Rafea tullaan näkemään enemmän hänen kanssaan. Meidän näyttelijäkaartimme on iso. Salem Innissä ei ole tilaan. Kaikki huoneet on varattu.

Onko teillä ollut ongelmia kuvausaikataulunne kanssa? (Jakson kuvaamisen ja esittämisen välillä on 4 kuukautta)

Se on rankkaa. Luin joulukuun jaksoselostuksia heinäkuussa. Luin juuri, mitä 23. joulukuuta tapahtuu.  Sitä täytyy vain toivoa, että juonikuviot toimivat.  Minusta ne ovat mahtavia. Varsinkin yksi iso mysteeri, joka on alustettu hienosti. Se on paljon suurempaa kuin se, mitä Kristen teki Ericille.  Se on suuri juonikuvio ja se on hyvä. On hyvä, että se näytetään noiden synkkien ja lyhyiden päivien aikana.

Tunnut olevan innosteempi kuin olet ollut pitkään aikaan.

Niin olen. Se on käsinkosketeltavaa. Kun kävelen kuvauspaikalle tai olen toimistossani, en saa valituksia. Sarjan painopiste on selkeä. Ihmiset tietävät, keitä haluavat katsoa päivittäin ja he toivottavasti saavat haluamansa laittaessaan TV:n päälle. Näyttelijöillä ja muilla työntekijöillä on uutta energiaa. Se liittyy siihen, että saimme Emmyn, mutta se alkoi jo pari kuukautta ennen sitä.  Kanava tukee meitä kuten aina. Sony tukee meitä.  Olen positiivinen sarjan tulevaisuuden suhteen. Ă„itini sanoisi “Entä viimeisin jakso? Kuinka hyvä se oli? Se on tärkeintä, viime viikkosi”. Minusta sarja on tänä vuonna parempi kuin se ollut aikoihin.

Onko tulossa mitään isoja muutoksia?

Ei.

Oletko iloinen voidessasi lopulta sanoa noin?

Innoissani, koska jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä.

Uskotko, että saatte 50. esitysvuoden rikki vuonna 2015?

Olen todella optimistinen sen suhteen, että sarja näkee 50-vuotispäivänsä. Olen optimistinen sen suhteen, että saamme vielä lisää Emmyjä. Haluaisin nähdä näyttelijöiden keräävän muutaman.

Olet kertonut aiemmin, etteivät palkinnot merkitse mitään. Muuttuuko asenne, kun voittaa jotain?

Kyllä. Ne ovat kuin piristysruiskeita. Kaikki ovat tyytyväisiä, mutta ruiskeiden vaikutus loppuu nopeasti eikä katsolukujen voi odottaa kuukauden päästä nousevan lentoon. Voitosta saadut katsojat eivät kestä. Juonikuviot pitävät sarjan käynnissä, eivät palkinnot. Palkinnot ovat mahtavia, mutta ne ovat tunnustusta yhteisöltä. Se ei ole kilpailu suosiosta. Suosion mittaavat katsojaluvut, jotka saamme viikoittain. Ne ovat tärkeimpiä.

Missä säilytät Emmyä?

En pidä sitä toimistossani tai takanreunalla kotona. Se on minusta mahtailevaa. Pidän sitä kuvauspaikalla, lavapäällikön pöydällä, jotta kaikki voivat nähdä sen ja kosketella sitä ennen, kun he menevät kuvaamaan kohtauksensa. Siellä se tulee pysymäänkin. Se on kaikkien palkinto.

Lähde: SOD