7.5-11.5.2012

Maanantai

Maanantai

Roman ja Shane pelkäävät Marlenan, Johnin, Hopen, Bon, Carrien ja Rafen kuolleen räjähdyksessä. Pian kuusikko kuitenkin ilmestyy vahingoittumattomina paikalle. He selittävät löytäneensä turvatalon lattiasta luukun ja päässet sitä kautta suojaan räjähdykseltä. He tajuavat voivansa käyttää tilannetta hyväkseen. Koska Stefano uskoo heidän kuolleen, he voivat vihdoinkin saada tämän kalterien taakse. He päättävät antaa kaikkien muiden uskoa heidän kuolleen.

EJ ja Sami juttelevat. Sami kertoo palanneensa yhteen Lucasin kanssa, mikä huvittaa EJ:tä. He alkavat kinastella, mutta EJ saa tietää räjähdyksestä ja lähtee. Hän ilmestyy räjähdyspaikalle. Roman sanoo Stefanon saavan maksaa. EJ puolustaa isäänsä.  Shane kutsuu Austinin, Kaylan, Samin, Lucasin, Willin ja Billien pubiin ja kertoo heille räjähdyksestä. Kaikki ovat kauhuissaan. Roman saapuu kertomaan, ettei kukaan selvinnyt hengissä siitä.

Will ja Lucas ovat yhdessä kahvilla. Lucas kertoo palanneensa yhteen Samin kanssa. Will uskoo isänsä tekevän ison virheen. Lucas on kyllästynyt Willin asenteeseen ja yrittää saada tämän sopimaan asiat Samin kanssa. He menevät Samin luokse, mutta Shanen puhelu keskeyttäää heidän juttutuokionsa.

Billie auttaa Austinia tekemään leikekirjaa Carrielle. Austin toivoo vaimonsa unohtavan Rafen. Hän paljastaa siskolleen olevansa valmis taistelemaan avioliitostaan.

Lexie ja Abe kertovat Celestelle ja Cameronille, ettei Lexie aio enää käydä missään sairaalahoidoissa. Lexie haluaa viettää lopun aikansa nauttien perheestään. Cameron on huolissaan Lexiestä. He kaikki lupaavat auttaa Lexietä toteuttamaan tämän unelmat.

Tiistai

Shane ja Roman joutuvat valehtelemaan läheisilleen kertoessaan turvatalon kuusikon kuolleen. Sami, Will, Lucas, Austin, Billie, Gabi, Nicole, Kayla, Brady, Madison, Jack, Jennifer ja Abby surevat ja janoavat kostoa Stefanolle.

EJ antaa Stefanon kuulla kunniansa tämän teosta. Stefano kieltää olevansa syyllinen räjähdykseen. EJ yrittää vakuuttaa olevansa yhä se mies, joksi Stefano hänet kasvatti. Stefano ei suostu näkemään sitä. Pettynyt EJ lähtee pitämään lehdistötilaisuutta. Stefano soittaa raivoissaan agentti Harmonille ja sanoo, ettei halunnut kenekään kuolevan. EJ pitää puheensa ja vannoo, että murhaaja tulee maksamaan teostaan.

Kate ja Ian ovat treffeillä. Ian vakuuttaa, ettei ole Stefanon kaltainen. Hän lupaa tekevänsä kaikkensa saadakseen Katen unohtamaan Stefanon. Kun Kate saa tietää räjähdyksestä, hän pelkää mitä Stefano tekee hänelle ja Ianille.

Keskiviikko

Keskiviikko

Kaikki Salemissa surevat Johnin, Marlenan, Bon, Hopen, Rafen ja Carrien kuolemaa. Ihmiset valmistautuvat heidän kunniakseen pubissa pidettävään muistojuhlaan.

Lucas lohduttaa Samia, joka tuntee syyllisyyttä siitä, miten hän kohteli erityisesti Marlenaa ja Carrieta. Hän haluaa tilaisuuden korjata asiat.

Billie on Austinin tukena. Austin myöntää olevansa vihainen Carrielle, koska uskoo tämän menneen turvatalolle tapaamaan Rafea.

Brady keskittyy tekemään Basic Blackista menestyksekkään isänsä kunniaksi. Madison saa hänet pitämään tauon ja suremaan Johnia.

Victor haluaa kostaa Stefanolle. Chad kuulee sen ja sanoo, ettei Stefanon syyllisyydestä ole mitään todisteita. Maggie ja Melanie saavat heidän rauhoittumaan. Chad lohduttaa veljensä kuolemaa surevaa Gabia.

Will ottaa yhteen Stefanon kanssa. Hän kysyy, miten Stefano saattoi tappaa hänen läheisensä kaiken sen jälkeen, mitä hän on tehnyt Stefanolle. EJ kuulee sen ja kysyy Williltä, mitä tämä tarkoitti. Stefano ja Will keksivät selityksen. Will ryntää ulos kartanosta. EJ ja Stefano jatkavat välienselvittelyään. Myöhemmin EJ vie Stefanon pubille katsomaan, kuinka paljon tuskaa tämä on aiheuttanut. Stefano kieltää yhä osallisuutensa ja lähtee.

Muistotilaisuus alkaa. Kaikki kertovat tarinoita ja muistoja kuolleista. Sami on erityisen murtunut ja ilmaisee katuvansa. Roman ja Shane tuntevat syyllisyyttä, mutta uskovat tämän olevan ainut keino napata Stefano. Muistotilaisuuden jälkeen kaikki lähtevät kirkolle.

Torstai

Torstai

Kuusikko on viety uuteen turvataloon. Carrie ja Rafe päättävät, että he haluavat olla yhdessä. Carrie kertoo uutiset Marlenalle, joka tukee häntä, mutta varoittaa, ettei siitä välttämättä tule ruusuilla tanssimista. Myöhemmin Carrie, Rafe, Bo, Hope, John ja Marlena suunnittelevat suunnitelmansa seuraavaa vaihetta. He päättävät antaa Harmonille vääriä tietoja. John uskoo, että Stefanosta pääsee eroon vain tappamalla tämän. Myöhemmin Shane paljastaa Billielle, että kaikki ovat yhä elossa. Hän ei ole kertonut muille, että Billie työskentelee ISA:ssa.

Kaikki surevat yhä läheisiään. He kokoontuvat Romanin pyynnöstä pubiin. Brady toivoo, että John olisi voinut bestman hänen häissään. Gabi kaipaa ylisuojelevaa veljeään. Myös Nicole kaipaa Rafea. Daniel ja Billie lohduttavat Austinia Kaylan, Dougin ja Julien surressa Bota ja Hopea. Lucas ja Will ovat katuvan Samin tukena.

Roman ilmestyy lopulta paikalle ja ilmoittaa, että hänelle on yllätys. Hän vie osan perheestä turvatalolle ja paljastaa näille kuusikon olevan yhä elossa. Kaikki ovat onnellisia jälleennäkemisestä. Roman ilmoittaa, ettei asiasta saa kertoa enempää ja kaikkien on yhä näyteltävä surevansa. Sami raivostuu ja sanoo heidän olevan todella itsekkäitä laittaessaan läheisensä kokemaan jotain tälläistä.

Rafe paljastaa Nicolelle kertoneensa Carrielle totuuden vauvasta ja haluvansa viettää tulevaisuutensa Carrien kanssa. Nicole on salaa surullinen, mutta ymmärtää. Austin on innoissaan vaimonsa näkemisestä. Carrie yrittää kertoa hänelle haluavansa olla Rafen kanssa, mutta Roman vie vierailijat takaisin kotiin. Samin mielestä Austinin kannattaisi olla huolissaan siitä, että Carrie ja Rafe tulevat viettämään paljon aikaa yhdessä piileskellessään.

Perjantai

Perjantai

Will näkee Samin ja EJ:n puolipukeissa. Hän luulee Samin pettäneen Lucasia ja raivostuu. Sami ja EJ selittävät olleensa ruokasodassa lasten kanssa. Puhe kääntyy Willin työhön. Will möläyttää ampuneensa EJ:tä vuosia aiemmin ja EJ:n pitäneen hänet poissa vankilasta. Sami tajuaa EJ:n kiristäneen Willin töihin. Will sanoo pitävänsä työstään eikä aio lopettaa sitä.

Bo, Hope ja Shane tapaavat Billien ISA:n toimistolla. Billie kertoo heille Stefanon varastamista rahoista. Bo ja Hope haluavat Billien kertovan EJ:lle, että Stefano petti EJ:n hankkimalla Johnin vapaaksi. Billie tapaa EJ:n ja kertoo tälle asiasta.

John yrittää keksiä keinon tuhota Stefanon, vaikka se tarkoittaisi tämän tappamista. Marlena ei pidä ajatuksesta ja yrittää saada Johnin tajuamaan, ettei tämän tarvitse kukistaa Stefanoa yksin.

Rafe ja Carrie melkein antautuvat tunteilleen eivätkä tiedä, että Roman on tuonut Austinin vierailulle.

Abe ja Lexie kokoavat valokuva-albumeja. Abe yrittää pysyä vahvana vaimonsa takia, mutta se ei ole helppoa.