28.5-1.6.2012

Maanantai

Maanantai

EJ on raivoissaan, kun Will tunnustaa Stefanon käskeneen hänen kertoa Rafelle, että EJ ja Sami makasivat yhdessä. Stefano kiristi tiedolla, että Will ampui EJ:tä. EJ lähtee tapaamaan Stefanoa. Stefano sanoo, ettei Nicole ollut hyväksi EJ:lle. Hän uskoo, että EJ:llä on yhä tunteita Samia kohtaan tai muuten EJ ei olisi maannut tämän kanssa. EJ syttää Stefanoa Nicolen ja vauvansa menettämisestä. Hän uhkaa tuhota Stefanon.

Stefano juttelee Santon korukauppiaan lapsenlapsen kanssa. Hän käskee tämän etsiä Santon tiedoista, mitä kolikon koodi tarkoittaa.

Lexien tila huononee edelleen, mutta hän esittää pirteää Aben, Bon ja Hopen edessä. Abe myöntää Bolle ja Hopelle, että Lexien menettäminen ottaa koville ja syyttää siitä Stefanoa. Lexie hyvästelee ystävänsä mahdollisesti lopullisesti. Bon ja Hopen lähdettyä Lexie paljastaa Abelle, että hänen terveytensä rappenee kovaa vauhtia.

Hope ja Bo haluavat kostaa Stefanolle. Bo ottaa salaa esiin aseensa.

Austin on innoissaan Carrien raskaudesta. Carrie ja Rafe ovat järkyttyneitä. He tajuavat, etteivät he voi olla yhdessä vauvan takia. He hyvästelevät toisensa. Nicole yrittää Rafen tukena Carrien lähdettyä.

Abby on mustasukkainen, kun hän kuulee Cameronin tekevän suunnitelmia toisen naisen kanssa. Nainen paljastuu Lexien potilaaksi, jonka Cameron on ottanut hoidettavakseen. Cameron miettii, miksei Abby seurustele kenenkään kanssa. Abby myöntää tehneensä kamalia virheitä menneisyydessään ja Cameron arvostaa hänen rehellisyyttään. He päättävät treffinsä suudelmaan.

Tiistai

Jack ja Jennifer juhlivat vuosipäiväänsä ja kihlautumistaan Abbyn kanssa. Abby pyytää Cameroninkin mukaan. Myöhemmin Jack ja Jennifer viettävät laatuaikaa yhdessä muistellen suhdettaan. Cameron joutuu lähtemään tapaamaan potilasta, mutta ennen sitä sopii toiset treffit Abbyn kanssa.

Lexie ja EJ viettävät päivää yhdessä. He tietävät, että se voi olla viimeinen kerta, kun he näkevät toisensa. Lexie pyytää EJ:tä luovuttamaan pormestarin työnsä Abelle. EJ ei suostu vaan sanoo, että se on kaikki, mitä hänellä on. Lexie muistuttaa EJ:n olevan DiMera. EJ kertoo lopulta, ettei ole Stefanon poika. Lexie vakuuttaa, että he ovat silti sisarruksia sydämeltään ja sielultaan.

Will yrittää löytää EJ:n, mutta törmää äitiinsä. Sami haluaa korjata välinsä hänen kanssaan. Sami sanoo hyväksyvänsä Willin sellaisena kuin tämä on. Juuri kun näyttää siltä, että heidän välinsä ovat taas kunnossa, Will kertoo paljastaneensa Rafelle, että Sami makasi EJ:n kanssa.

Keskiviikko

Keskiviikko

Nicole ja Rafe saapuvat Danielin toimistolle isyystestiä varten. Nicole on hermostunut ja miettii, pystyykö hän vaihtamaan testitulokset. Daniel ei suostu, koska pelkää menettävänsä lääkärinlupansa. EJ ilmestyy paikalle ja vaatii, että testi tehdään heti. Myöhemmin Nicole hiipii takaisin toimiston ja vaihtaa näytteiden nimilaput. Hän on melkein valmis, kun Daniel palaa toimistoonsa.

Sami on järkyttynyt Willin paljastuksesta, muttei syytä tätä täysin. Will tekee selväksi olevansa enemmän huolissaan EJ:n reaktiosta. Hän lähtee etsimään tätä. EJ ei jaksa kuunnella Willin anteeksipyyntöä ja pyytää takaisin kaiken, mitä on Willille antanut. Will on murtunut. Hän menee ostamaan aseen. Samaan aikaan Rafe vierailee Samin luona. He juttelevat pikaisesti kariutuneesta avioliitostaan.

EJ törmää Abeen ja kertoo tälle Lexien pyynnöstä. Abe tekee selväksi, ettei edes ottaisi työtä vastaan EJ:ltä. Abe palaa kotiin ja löytää Stefanon sieltä. Hän antaa Stefanon kuulla kunniansa Lexien sairauden aiheuttamisesta. Stefano tuntee syyllisyyttä ja sanoo olevansa pahoillaan. Lexie kuulee heidän keskustelunsa. Kauhistunut Stefano lähtee paikalta, mutta Lexie halaa häntä vielä kerran.

Torstai

Torstai

Lucas törmää EJ:hin, joka ilmoittaa erottaneensa Willin. Will ostaa aseen. Gabi melkein näkee hänet sen kanssa. Will lähtee valmistautumaan tapaamaan Stefanon, mutta törmää Marlenaan. Hän kertoo menettäneensä työnsä Stefanon kiristyksen takia. Myöhemmin Will törmää Lucasin ja pudottaa aseensa lattialle. Lucas vaatii saada tietää, mitä Will tekee aseen kanssa.

Stefano suree Lexien kohtaloa ja omaa osuuttaan siihen. EJ saapuu kartanolle mukanaan todisteet, että Stefano on Lexien sairauden takana. Stefano kertoo Lexien tietävän siitä jo. EJ sanoo Stefanon ansaitsevan kaiken kärsimyksen, mitä tulee kokemaan. Hän sanoo haluavansa kunnioittaa lupaustaan pitää huolta perheestään. EJ ei halua Chadin ja Theon joutuvan kärsimään kuten hän ja Lexie. Hän vetää esiin aseen.

Roman varoittaa Bota, Hopea, Johnia ja Marlenaa rikkomasta lakia yrittäessään kostaa Stefanolle. He vakuuttavat Romanille, etteivät tee mitään. Nelikolla on kuitenkin kaikilla omat aseet valmiina Stefanon tappamista varten.

Abby sanoo Chadille ja Melanielle, ett√§ on outoa, etteiv√§t he ole ikin√§ Gabin seurassa, kun t√§m√§n vainoaja ottaa yhteytt√§. H√§n uskoo Gabin keksineen vainoajan omasta p√§√§st√§√§n saadakseen huomiota Chadilta. Chad ei usko sit√§. Sill√§ v√§lin Gabi palkkaa miehen, Andewn, esiintym√§√§n vainoajanaan. H√§n soittaa Chadille ja kertoo, ett√§ h√§nt√§ seurataan. Chad ilmestyy paikalle Melanien ja Abbyn kanssa ja jahtaa “vainoajan” pois.

Daniel löytää Nicolen vaihtamasta nimilappuja. Nicole myöntää tekonsa ja avautuu rankasta elämästään. Daniel ymmärtää ja kertoo omista kokemuksistaan. He alkavat suudella intohimoisesti. Puhelu keskeyttää heidät. Daniel lähtee viemään näytteet laboratorioon.

Perjantai

Perjantai

John, Marlena, Bo ja Hope ovat kaikki menneet omia teitään ja hankkineet aseen. Samaan aikaan EJ uhkaa Stefanoa aseella. Vaikka Stefano pilkkaa EJ:tä, tämä ei pysty vetämään liipaisimesta.

Seuraavaksi Stefanon luona vierailee Abe, joka on vihainen Lexien sairaudesta. Abe tajuaa, ettei ole yhtään parempi kuin Stefano, jos ampuu tämän. Stefano kutsuu Abea heikoksi mieheksi. Abe lähtee, mutta jättää aseensa kartanolle.

Kate työskentelee myöhään Ianin kanssa. Hän saa avioeropaperit Stefanolta postitse. Mukana on myös kirje, jossa Stefano uhkaa estää Katea työskentelemästä Titanille. Raivostunut Kate ottaa esiin aseensa.

Lucas on löytänyt Willin aseen kanssa. Järkyttynyt Lucas haluaa tietää, miksi Willillä on ase. Will väittää aseen kuuluvan EJ:lle. Lucas ottaa aseen ja lukitsee sen pubin tallelokeroon. Kun Sami ja Lucas palaavat myöhemmin hakemaan sitä, ase on kadonnut.

Stefanon vihamiehet vierailevat vuorotellen hänen luonaan. John, Marlena, Bo, Hope, Abe, Kate, Will ja EJ uhkaavat kaikki Stefanoa aseella, mutta poistuvat paikalta Stefanon piikittelyn jälkeen.

Kartanon ulkopuolella raivoaa myrsky. Stefano juhlii voittoaan sikarin, drinkin ja lempioopperansa kera. Salaperäinen hahmo hiipii kartanoon, ottaa Aben jättämän aseen ja ampuu Stefanoa takaapäin.