23.7-27.7.2012

Maanantai

Maanantai

Roman, Rafe, Spencer ja Lucas ovat paikalla pidättämässä EJ:n. Sami näkee kaiken ja saa tietää, ettei EJ ole oikeasti DiMera. Hän on vihainen EJ:lle, koska tämä on valehdellut hänelle. Lucas kysyy Samilta, miksi tämä viettää niin paljon aikaa EJ:n kanssa. Hän käskee Samin valita joko hänet tai EJ:n. Sillä välin EJ käskee Willin etsiä videon, joka todistaa, että hänet on lavastettu. Sami menee tapaamaan EJ:tä poliisiasemalle ja raivoaa tälle tämän valheesta. EJ on edelleen sitä mieltä, että heidän on välillään on kiistämätön side. Samaan aikaan Will ja Sonny tutkivat valvontanauhoja ja näkevät videolla, jonkun noukkivan EJ:n poisheittämät hanskat roskiksesta.

Brady ja Madison ottavat yhteen Ianin ja Katen kanssa. He ilmoittavat menevänsä naimisiin mahdollisimman pian. Kate huomaa, miten Ian reagoi uutiseen. Ian nostaa esille Bradyn huumetaustan, mutta Madison puolustaa tätä. Lucas ilmestyy paikalle kesken riidan. Hän kertoo EJ:n pidätyksestä ja siitä, miten valvontanauhat saattavat todistaa tämän syyttömyyden. Ian palkkaa nopeasti tietokoneasiantuntijan tuhoamaan valvontanauhan. Brady ja Madison palaavat kotiin ja rakastelevat.

Daniel menee tapaamaan Nicolea, joka on järjestänyt heille romanttisen illallisen. Hän ei voi uskoa, että Nicole yrittää vietellä hänet Melanien ollessa kadoksissa. Nicole selittää halunneensa vain huolehtia Danielista. Daniel huomaa Nicolella olevan mahakipuja. Hän tutkii ja toteaa tämän terveeksi.

Tiistai

Sami kysyy Williltä, miksei tämä kertonut hänelle totuutta EJ:n isyydestä. Will puolustaa EJ:tä ja sanoo uskovansa, ettei tämä tappanut Stefanoa. Hän kertoo jonkun tuhonneen valvontanauhan. Sami paljastaa ottaneensa aiemmin kopion videosta muistitikulleen. Hän lähtee poliisiasemalle tapaamaan EJ:tä. He päätyvät keskustelemaan Stefanosta ja Sami sanoo uskovansa, että Stefano rakasti EJ:tä. Sami kertoo valvontanauhan tuhoutumisesta ja omasta kopiostaan. EJ lähettää Samin viemään videon asianajajalle. Joku hyökkää Samin kimppuun tämän ollessa matkalla asianajajan luoksen.

Chad saa kuulla EJ:n pidätyksestä. Hän lupaa olla EJ:n tukena senkin jälkeen, kun kuulee, ettei EJ ole oikeasti hänen veljensä.

Bo ja Hope kuulustelevat Gabia, koska tämän sormenjälkiä löytyi Andrewn jättämästä viestistä. He haluavat tietää, muistaako Gabi jotain uutta. Gabi sekoilee vastauksissaan, mikä herättää Bon ja Hopen epäilyt. Hope ehdottaa Marlenan hypnotisoivan Gabin. Sillä välin Melanie herää Andrewn sylistä ja tajuaa tämän palanneen hänen vuokseen. Melanie käyttää hyväkseen Andrewn tunteita häntä kohtaan ja onnistuu varastamaan tämän puhelimen. Sitten hän pyytää Andrewta lähtemään hakemaan apua. Andrewn lähdettyä Melanie soittaa Chadille.

Austin hyvästelee Katen. Hän kertoo uskovansa menettävänsä Carrien, jollei hän lähde Salemista. Samaan aikaan Carrie tapaa Rafen ja jättää hyvästit tälle. Carrie sanoo uskovansa, että Rafella on yhä tunteita Samia kohtaan. Rafe kiistää sen, mutta muistelee myöhemmin Samia. Austin odottaa Carrieta pubissa. He lähtevät Salemista yhdessä.

Keskiviikko

Keskiviikko

Chad on innoissaan Melanien puhelusta, muttei saa selvää tämän puheesta. Andrew löytää Melanien, nappaa puhelimen ja heittää sen seinään. Hän on vihainen Melanien petoksesta. Chad tajuaa Melanien sanoneen jotain tunnelista. Paikalle ilmestynyt Brady uskoo Melanien tarkoittaneen Salemin alaisia vanhoja salakuljetukseen käytettyjä tunneleita. Gabi lupaa soittaa poliisille, joten Chad ja Brady lähtevät etsimään Melanieta. He törmäävät Gabiin tunnelissa. Gabi valehtelee soittaneensa poliisille ja lähettää heidät väärään suuntaan. Hän lähtee itse etsimään Melanieta ja Andrewta. Hän näkee heidät juuri, kun Andrew sytyttää tulitikun. Tuli sytyttää tunneleissa olevan kaasun palamaan, mikä johtaa räjähdykseen.

Pahoinpidelty Sami palaa kotiin. Lucas haluaa tietää, mitä hänelle on tapahtunut. Sami kertoo muistitikun varastamisesta. Lucas suuttuu tajutessaan, että Sami yrittää todistaa EJ:n syyttömäksi. Sami ei välitä Lucasin mielipiteestä. Lucas sanoo, että teot merkitsevät enemmän kuin sanat, ja lähtee.

Will on EJ:n kanssa poliisiasemalla. EJ on kiitollinen Willin ja Samin avusta. Hän antaa Willille mahdollisuuden jättää koko tilanne taakseen, mutta Will sanoo haluavansa auttaa häntä. EJ:lle määrätään takuusumma, mutta hänellä ei ole rahaa maksaaa sitä. Will soittaa äidilleen ja pyytää tätä auttamaan. EJ yllättyy, kun Sami ilmestyy maksamaan hänen takuunsa.

Cameron yrittää saada Abbyn ajatukset muualle kuin Melanieen ja pyytää tätä auttamaan Lexien kunniaksi järjestettävien juhlien suunnittelussa. Jack ja Jennifer saapuvat paikalle ja näkevät, kuinka läheisiä Cameron ja Abby ovat. Sekä Jack että Jennifer juttelevat kahden Cameronin kanssa. Cameron vakuuttaa haluavansa vain parasta Abbylle. Jack ja Jennifer ovat onnellisia, että heidän tyttärensä on löytänyt jonkun, joka välittää hänestä.

Torstai

Torstai

Gabi toipuu räjähdyksestä nopeasti ja yrittää saada Melanien ulos tunneleista ennen kun Andrew tulee tajuihinsa. Andrew kuitenkin herää ja estää heidän pakonsa. Hän kutsuu Gabia tämän nimellä. Melanie on hämmentynyt eikä ymmärrä, miten Gabi ja Andrew tuntevat toisensa. Gabi selittää Andrewn vainonneen häntä ennen kidnappausta. Hän sanoo poliisin olevan tulossa pian ja käskee Andrewn paeta. Andrew ei lähde vaan alkaa vihjailla Gabin petturuudesta.

Sami lunastaa EJ:n ulos vankilasta Romanin harmiksi. EJ:n päästyä vapaalle jalalle, joku soittaa ja kertoo EJ:n aikovan karata maasta. Roman vahvistaa asian lentokentältä. Will kuulee Romanin aikovan pidättää EJ:n uudelleen ja ryntää varoittamaan tätä. EJ selittää, ettei ole aikomasa paeta. Joku on selvästi lavastanut kaiken. Sami sanoo, että EJ:n on pakko paeta nyt tai hän voi joutua loppuiäkseen vankilaan. Hän saa lopulta EJ:n suostuteltua pakenemaan. EJ ja Sami juoksevat ulos kartanosta juuri, kun Roman saapuu pidättämään EJ:n.

Daniel vierailee Victorin luona. Victor ilmoittaa, ettei pidä Danielin ja Nicolen tapailusta. Sillä välin Nicole saapuu kartanolle ja törmää Maggieen. Hän astuu sisälle kesken Danielin ja Victorin riidan. Nicole tajuaa Victorin haluavan hänet pois Danielin elämästä. Maggie ja Daniel suuttuvat Victorille tämän puuttumisesta asiaan. Daniel puolustaa Nicolea.

Perjantai

Perjantai

Suurin osa salemilaisista on kokoontunut Aben järjestämiin juhliin.

Roman kysyy Williltä, missä EJ on. Sillä välin EJ ja Sami pakenevat. Myöhemmin Will vie lapset tapaamaan EJ:tä viimeisen kerran ennen, kun tämä pakenee. EJ:n hyvästeltyä lapsensa, Will vie heidät takaisin pubiin. Ennen kun EJ ehtii paeta, Roman ja Lucas ilmestyvät paikalle seurattuaan Williä. Roman tähtää aseellaan EJ:tä. Sami astuu EJ:n eteen ja käskee tämän paeta. Juuri silloin kaasuräjähdys iskee Salemiin. Sami melkein putoaa alas, mutta EJ saa hänestä otteen. Hän pitelee Samista toisen räjähdyksen iskiessä.

Chad ja Brady ovat tunneleissa etsimässä Melanieta. Andrew on juuri paljastamassa Gabin valheet Melanielle, kun tunnelissa räjähtää. Chad ja Brady joutuvat eroon toisistaan. Andrew jää painavan kivipalkin alle jumiin. Gabi esittää, että hänen nilkkansa on nyrjähtynyt ja käskee Melanien paeta. Gabi itse jää auttamaan Andrewta. Brady törmää Melanieen ja Chad löytää Gabin ja Andrewn. Chad on raivoissaan ja uhkailee Andrewta. Tunnelissa räjähtää taas.

Räjähdys tuntuu myös juhlasalissa. Ikkunat menevät rikko ja kaikkien päälle tippuu tavaraa katosta. Abby on räjähdyksen aikaan hississä.

Madison on pukeutunut häihinsä. Kun Brady ei ilmesty paikalle sovittuun aikaan, Ian alkaa piinata häntä ja sanoo Bradyn jättäneen hänet. Räjähdys lennättää Madisonin ja Ianin päin seinää.

Nicole yrittää saada Danielin ajattelemaan jotain muuta kuin Melanieta. Nicolen mahaan alkaa taas sattua. He kummatkin jäävät tippuvan roskan alle räjähdyksen sattuessa.