Renee Jones lopettaa sarjassa

Sisältää spoilereita.

ReneeHän haluaa elämänsä takaisin. Lexie Carver on tilastojen mukaan kauiten tv-sarjassa ollut afrikanamerikkalainen naishahmo. Nyt Renee Jones jättää roolinsa ja kokeilee eläkeläiselämää. Lexie tulee poistumaan ruudusta kesäkuussa. Nyt Renee kertoo syistään lopettaa, tulevaisuudensuunnitelmistaan ja siitä, mitä Lexielle tulee tapahtumaan.

Näyttelijät eivät lopeta viihdealalla. Viihdeala lopettaa heidät.

Kuten sit√§ sanotaan, el√§m√§ ei ole kenraaliharjoitus. Olen innoissani t√§st√§ p√§√§t√∂ksest√§. Olen miettinyt sit√§ yli vuoden. Olen todella kiitollinen sarjalle, joka on pit√§nyt minut ty√∂llistettyn√§ 20 vuotta. Se on ollut mahtava tilaisuus, mutta minun piti lopulta pys√§hty√§ ja kysy√§ itselt√§ni “Mik√§ tekee minut onnelliseksi? Mist√§ l√∂yd√§n onnen?”. Eik√§ vastaus ole n√§ytteleminen. En vain halua tehd√§ t√§t√§ en√§√§. Kasvoin maatilalla Georgiassa ja haluan palata siihen hiljaisuuteen ja eristyneisyyteen. Haluan viett√§√§ p√§iv√§ni nauttimalla luonnosta ja kokemalla Jumalan. Kun olemme kuvaustauolla sarjasta, tunnen oloni huojentuneeksi. Tunnen olevani vapaa. Mietin “Tuolla on ihan toisenlainen maailma!”. N√§ytteleminen tuntuu rutiinilta ja tarvitsen tauon – pitk√§n tauon, ehk√§ ikuisen.


Olet aina ollut vaitonainen yksityiselämästäsi. Et anna juuri haastatteluja etkä sotkeudu Hollywoodin peleihin. Teetkö kuten Garbo? Haluatko, että sinut jätetään rauhaan?

Tiedätkö, mitä haluan? Vuoden tai kaksi, jona minun ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Ei suunnitelmia, ei sitoumuksia, ei stressiä, ei paineita. Haluan patikoida, lukea kirjoja, mennä joogatunneille. Sen jälkeen mietin, mitä haluan tehdä elämälläni. Haluaisin tehdä hyväntekeväisyystyötä, varsinkin sairaiden lasten parissa. Haluan pidellä heitä, antaa heille rakkautta ja auttaa heitä paranemaan. Se olisi unelmani. Jos jotain todella, todella mahtavaa tulee vastaan näyttelemisen muodossa, voisin ehkä harkita sitä. Mutta en usko, että harkitsen. Olen säästänyt rahaa hulluna siitä asti, kun aloitin sarjassa, joten sillä saralla kaikki on kunnossa.

Olet näyttelijä, joka ei tarvitse huomiota? Miten ihmeessä siinä niin kävi?

Egoni ei liity uraani. Ei ole ikin√§ liittynyt. En ole ikin√§ unelmoinut kuuluisuudesta. Halusin vain olla paras n√§yttelij√§, joka voisin olla. Uskon tehneeni niin Lexien suhteen, joten voin l√§hte√§ ylpe√§n√§. Ehk√§ tunnen n√§in, koska p√§√§sin alalle takaoven kautta. Olin vastaanottovirkailija laboratoriossa, kun minut “l√∂ydettiin” ja sit√§ kautta ryhdyin malliksi. Sitten se muuttui n√§yttelemiseksi. Se on aina ollut minulle vain ty√∂t√§. Nyt en en√§√§ nauti ty√∂st√§, koska se rasittaa aivojani ja psyykett√§ni. Se on liian painostavaa ja dramaattista! El√§m√§n kiertokulussa on itsess√§√§n tarpeeksi kipua ja stressi√§. En halua toistaa sit√§ kameran edess√§. Lexie on ollut kaikkea poliisista l√§√§k√§riin ja pormestarin vaimoon. H√§n on ollut kidnappaaja. H√§n on ollut mielisairaalassa. H√§n on pett√§nyt Abea kolmen eri miehen kanssa – t√§m√§n veljen, t√§m√§n yst√§v√§n ja t√§m√§n pojan kanssa. [Nauraa] En usko, ett√§ Lexien tarvitsee tehd√§ en√§√§ muuta kuin kuolla!

Lexie alkoi äskeittäin kärsiä salaperäisistä päänsäryistä. Onko hänellä aivokasvain?

Sellainen, jota ei voi leikata. Kun kerroin sarjan tuottajille p√§√§t√∂ksest√§ni l√§hte√§, se oli hyvin sopusointuista. Sanoin “T√§m√§ on ollut mahtavaa ja arvostan kaikkea, mit√§ sarja on tehnyt hyv√§kseni, mutta olen valmis l√§htem√§√§n”. He olivat todella ymm√§rt√§v√§isi√§ ja he halusivat kunnioittaa hahmoni hienolla juonikuviolla. He kysyiv√§t haittaako minua, jos Lexie kuolee. Sanoin “Ei yht√§√§n. Mutta en halua olla arkussa”. Minulla oli toinenkin vaatimus. En halunnut kuolla sy√∂p√§√§n. Olin huolissani √§idist√§ni, koska siskoni kuoli sy√∂p√§√§n pari vuotta sitten. √Ąitini katsoo sarjaa tunnollisesti enk√§ halunnut h√§nen joutuvan katsomaan sit√§. Joten he keksiv√§t aivokasvaimen. Tulossa on paljona kyyneli√§ ja hyv√§stej√§, mutta se tulee olemaan kaunista. K√§sikirjoittajat ovat tehneet loistavaa ty√∂t√§.

Kuoleeko hän oikesti? Tämä on sentään Päivien viemää ja Stefano on Lexien isä. Mistä tiedämme, ettei Stefano varasta Lexien ruumista ja lähetä sitä jonnekin henkiin herätettäväksi?

[Nauraa] Sit√§ min√§kin sanoin. Mist√§ tied√§mme, ett√§ Lexie on todella mennytt√§? L√§hes kaikki Salemissa ovat her√§nneet kuolleista! He sanoivat “Teemme jotain, mik√§ varmistaa asian”. Ja niin he my√∂s tekiv√§t. En voi kertoa mit√§ se on, mutta se on todellakin Lexien loppu.

Ei pelkoa? Ei katumusta?

Ei yht√§√§n! Ihmiset ovat kyselleet, “Etk√∂ pitk√§sty? Mit√§ teet kaikella ajallasi?”. [Nauraa] Haluan todella tiet√§√§, milt√§ pitk√§styminen tuntuu! Jotkut ihmiset ovat kauhistuneita. “Olet liian nuori j√§√§m√§√§n el√§kkeelle!” Ei miss√§√§n ole taattu, ett√§ el√§n 100-vuotiaaksi. Kaikki voi loppua seuraavana vuonna, seuraavassa kuussa, seuraavalla viikolla. En halua ajatella vihaisena kuolinvuoteellani “Miksen l√§htenyt aiemmin?”. Poikayst√§v√§ll√§ni on lempisanonta elokuvasta Rita Hayworth – Avain pakoon – “Pit√§√§ alkaa kiireesti joko el√§√§
tai kuolla.” Se on uusi mantrani!

Alkuperäinen artikkeli