Renee Jones lopettaa sarjassa

Sisältää spoilereita.

ReneeHän haluaa elämänsä takaisin. Lexie Carver on tilastojen mukaan kauiten tv-sarjassa ollut afrikanamerikkalainen naishahmo. Nyt Renee Jones jättää roolinsa ja kokeilee eläkeläiselämää. Lexie tulee poistumaan ruudusta kesäkuussa. Nyt Renee kertoo syistään lopettaa, tulevaisuudensuunnitelmistaan ja siitä, mitä Lexielle tulee tapahtumaan.

Näyttelijät eivät lopeta viihdealalla. Viihdeala lopettaa heidät.

Kuten sitä sanotaan, elämä ei ole kenraaliharjoitus. Olen innoissani tästä päätöksestä. Olen miettinyt sitä yli vuoden. Olen todella kiitollinen sarjalle, joka on pitänyt minut työllistettynä 20 vuotta. Se on ollut mahtava tilaisuus, mutta minun piti lopulta pysähtyä ja kysyä itseltäni ”Mikä tekee minut onnelliseksi? Mistä löydän onnen?”. Eikä vastaus ole näytteleminen. En vain halua tehdä tätä enää. Kasvoin maatilalla Georgiassa ja haluan palata siihen hiljaisuuteen ja eristyneisyyteen. Haluan viettää päiväni nauttimalla luonnosta ja kokemalla Jumalan. Kun olemme kuvaustauolla sarjasta, tunnen oloni huojentuneeksi. Tunnen olevani vapaa. Mietin ”Tuolla on ihan toisenlainen maailma!”. Näytteleminen tuntuu rutiinilta ja tarvitsen tauon – pitkän tauon, ehkä ikuisen.


Olet aina ollut vaitonainen yksityiselämästäsi. Et anna juuri haastatteluja etkä sotkeudu Hollywoodin peleihin. Teetkö kuten Garbo? Haluatko, että sinut jätetään rauhaan?

Tiedätkö, mitä haluan? Vuoden tai kaksi, jona minun ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Ei suunnitelmia, ei sitoumuksia, ei stressiä, ei paineita. Haluan patikoida, lukea kirjoja, mennä joogatunneille. Sen jälkeen mietin, mitä haluan tehdä elämälläni. Haluaisin tehdä hyväntekeväisyystyötä, varsinkin sairaiden lasten parissa. Haluan pidellä heitä, antaa heille rakkautta ja auttaa heitä paranemaan. Se olisi unelmani. Jos jotain todella, todella mahtavaa tulee vastaan näyttelemisen muodossa, voisin ehkä harkita sitä. Mutta en usko, että harkitsen. Olen säästänyt rahaa hulluna siitä asti, kun aloitin sarjassa, joten sillä saralla kaikki on kunnossa.

Olet näyttelijä, joka ei tarvitse huomiota? Miten ihmeessä siinä niin kävi?

Egoni ei liity uraani. Ei ole ikinä liittynyt. En ole ikinä unelmoinut kuuluisuudesta. Halusin vain olla paras näyttelijä, joka voisin olla. Uskon tehneeni niin Lexien suhteen, joten voin lähteä ylpeänä. Ehkä tunnen näin, koska pääsin alalle takaoven kautta. Olin vastaanottovirkailija laboratoriossa, kun minut ”löydettiin” ja sitä kautta ryhdyin malliksi. Sitten se muuttui näyttelemiseksi. Se on aina ollut minulle vain työtä. Nyt en enää nauti työstä, koska se rasittaa aivojani ja psyykettäni. Se on liian painostavaa ja dramaattista! Elämän kiertokulussa on itsessään tarpeeksi kipua ja stressiä. En halua toistaa sitä kameran edessä. Lexie on ollut kaikkea poliisista lääkäriin ja pormestarin vaimoon. Hän on ollut kidnappaaja. Hän on ollut mielisairaalassa. Hän on pettänyt Abea kolmen eri miehen kanssa – tämän veljen, tämän ystävän ja tämän pojan kanssa. [Nauraa] En usko, että Lexien tarvitsee tehdä enää muuta kuin kuolla!

Lexie alkoi äskeittäin kärsiä salaperäisistä päänsäryistä. Onko hänellä aivokasvain?

Sellainen, jota ei voi leikata. Kun kerroin sarjan tuottajille päätöksestäni lähteä, se oli hyvin sopusointuista. Sanoin ”Tämä on ollut mahtavaa ja arvostan kaikkea, mitä sarja on tehnyt hyväkseni, mutta olen valmis lähtemään”. He olivat todella ymmärtäväisiä ja he halusivat kunnioittaa hahmoni hienolla juonikuviolla. He kysyivät haittaako minua, jos Lexie kuolee. Sanoin ”Ei yhtään. Mutta en halua olla arkussa”. Minulla oli toinenkin vaatimus. En halunnut kuolla syöpään. Olin huolissani äidistäni, koska siskoni kuoli syöpään pari vuotta sitten. Äitini katsoo sarjaa tunnollisesti enkä halunnut hänen joutuvan katsomaan sitä. Joten he keksivät aivokasvaimen. Tulossa on paljona kyyneliä ja hyvästejä, mutta se tulee olemaan kaunista. Käsikirjoittajat ovat tehneet loistavaa työtä.

Kuoleeko hän oikesti? Tämä on sentään Päivien viemää ja Stefano on Lexien isä. Mistä tiedämme, ettei Stefano varasta Lexien ruumista ja lähetä sitä jonnekin henkiin herätettäväksi?

[Nauraa] Sitä minäkin sanoin. Mistä tiedämme, että Lexie on todella mennyttä? Lähes kaikki Salemissa ovat heränneet kuolleista! He sanoivat ”Teemme jotain, mikä varmistaa asian”. Ja niin he myös tekivät. En voi kertoa mitä se on, mutta se on todellakin Lexien loppu.

Ei pelkoa? Ei katumusta?

Ei yhtään! Ihmiset ovat kyselleet, ”Etkö pitkästy? Mitä teet kaikella ajallasi?”. [Nauraa] Haluan todella tietää, miltä pitkästyminen tuntuu! Jotkut ihmiset ovat kauhistuneita. ”Olet liian nuori jäämään eläkkeelle!” Ei missään ole taattu, että elän 100-vuotiaaksi. Kaikki voi loppua seuraavana vuonna, seuraavassa kuussa, seuraavalla viikolla. En halua ajatella vihaisena kuolinvuoteellani ”Miksen lähtenyt aiemmin?”. Poikaystävälläni on lempisanonta elokuvasta Rita Hayworth – Avain pakoon – ”Pitää alkaa kiireesti joko elää
tai kuolla.” Se on uusi mantrani!

Alkuperäinen artikkeli